PERIORALE-DERMATITIS

PERIORALE DERMATITIS - Advies voor je huid

Biologische producten die helpen om de huid in goede conditie te houden


Wat is Periorale dermatitis?

Periorale dermatitis is de Latijnse naam een huidaandoening rond de mond, soms ook wel clowneczeem genoemd. Deze ontsteking kan heel soms ook rond de ogen ontstaan. De aandoening kan maanden en soms jaren aanhouden.

Periorale Dermatitis komt vooral voor bij vrouwen tussen de 20 en de 30 jaar en is een huidaandoening die verwant is aan rosacea. Er is meestal geen directe oorzaak aan te wijzen. Wel is er een verband gevonden tussen periorale dermatitis en overmatig wassen en het gebruik van sterke huidverzorgingsproducten. 

Periorale dermatitis begint met rode vlekken rond de mond, iets naar beneden op de kin en op de wangen. Zoms kan de uitslag ook rond de ogen voorkomen, maar dat is ongebruikelijk. Deze vlekken gaan vervolgens kleine bultjes vormen en er ontstaan blaasjes in de poriën. De uitslag kan zorgen voor een jeukend en branderig gevoel. De huid kan ook makkelijk gaan schilferen. 

Typisch voor periorale dermatitits is dat een gebied vlak bij de lippen normaal blijft. 

Als je bultjes hebt die niet vanzelf weer verdwijnen, is er een kans dat je periorale dermatitis hebt. Bij een vermoeden hieran moet snel contact worden opgenomen met een dermatioloog voor een diagnose. 

 

Verlichten met natuurlijke huidverzorging

Huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is bijzonder geschikt om de huid te versterken en zo de klachten te verminderen. De producten houden de huid soepel, zacht en gehydrateerd en voorkomen zo dat er wondjes ontstaan bij een opleving van de aandoening.

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine met voor jou geselecteerde producten creëert de juiste omstandigheden om de huid te versterken en te verzorgen. Dit geldt ook als je géén huidaandoening hebt waarvoor je geneesmiddelen gebruikt. Dat is wat MARIA ÅKERBERG naar streeft. 

Onze producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die met de huid samenwerken, in plaats van deze tegen te werken. Deze natuurlijke ingrediënten worden eenvoudig opgenomen door de huid en zijn van invloed op het onderliggende weefsel. We willen de huid op een natuurlijke manier versterken, niet door de problemen tijdelijk te verminderen maar door middel van een aanpak die zich richt op het resultaat zowel direct als op de lange termijn. 
 

Aanbevoelen producten

Periorale dermatitis kan zichj voordoen bij verschillende huidtypen. Houd bij het kiezen van je huidverzorging daarom altijd rekening met je eigen huidtype. Maak een afspraak bij een van onze schoonheidsspecialisten voor advies bij het kiezen van producten die bij jouw huidtype passen. 

Al onze gezichtsproducten zijn uitermate geschikt, met uitzondering van de meest actieve producten (Face Lotion Supplement, Night Balm, Royal Facial Oil Supplement, en Foaming Wash Clearing).

 

Voorbeelden van producten die geschikt zijn:

Reiniging: OLIVE CLEANSING, CLEANSING CLAY, AHA CLEANSING MILK
Gezichtswater: NEROLI FRESHENER
Serum: SERUM ANTIROUGE
Olie: COLD PRESSED JOJOBA OIL
Crème: FACE CREME SENSITIVE en FACE PROTECTION
Balsem: FACE BALM
Peeling: AHA & JOJOBA PEELING
Gezichtsmasker: FACE MASK CLEARING

Bij een opleving van periorale dermatitis kun je SPECIALS FOR FEET gebruiken. Breng iedere ochtend en avond 3-5 druppels aan op een wattenschijfje dat je hebt bevochtigd met gezichtswater. Breng dit daarna aan op de gereingde huid van je gezicht. Gebruik vervolgens een serum, olie, crème en balsem. 

 

Om te vermijden:

  • Zonnen

  • Geparfumeerde huidverzorgingsproducten

  • Overdreven reiniging van de huid

  • Overvloedig gebruik van make-up

  • Krabben of knijpen met je vingers

  • Grove peeling

Als je de bovenstaand vermijdt, zal de toestand van de huid verbeteren. Het kan in eerte instantie wat verergeren, maar onthoud dan vooral dat het van voorbijgaande aard is en dat de symptomen binnen enkele weken milder zullen worden.

Bezig met laden...
  • check Natuurzuivere, biologische ingrediënten van zuiverste kwaliteit, voedt, herstelt en beschermt de huid
  • check Gebaseerd op aromatherapie en fytotherapie en de heilzame kracht van planten
  • check 100% actieve ingrediënten voor een gezonde huid

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.