VISIE-EN-PRODUCTIE

VISIE EN PRODUCTIE

Vanuit het kleine Frillesås gaan ze voor de absolute top!

Op het gebied van biologische huidverzorging zijn ze als professioneel merk toonaangevend in Zweden. Maar de aandacht voor de details zit er bij hun nog altijd ingebakken. Ze gaan voor de absolute top, maar wel met beide benen op de grond in de provincie Halland! Hier staan hun eigen fabriek en hun hoofdkantoor. Hier worden, op een steenworp afstand van het strand én van het heerlijk groene Zweedse platteland, alle huidverzorgingsproducten op een uiterst zorgvuldige manier gemaakt door onze professionals. Het is ook de plek waar ze nieuwe producten ontwikkelen, resellers opleiden en alle verkoop, bestellingen en leveringen regelen.
 

Constante ontwikkeling en kwaliteitscontrole

Ze zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten en processen, waarbij ze zich altijd richten op de veranderende behoeften van hun klanten en de ontwikkelingen op onderzoeksgebied. Alle ingrediënten mogen pas na controle in het laboratorium worden gebruikt in de producten. De eindproducten worden getest op mensen, nooit op dieren.
 

Hechte relaties - wereldwijd

Hun grondstoffen zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde kwekers en leveranciers. Wereldwijd, maar het liefst dichtbij. Ze staan bekend om hun nauwe contacten met zowel de leveranciers als de gebruikers van hun producten, van therapeuten, kappers en visagisten tot consumenten en buren. Een paar keer per jaar openen ze hun fabrieksdeuren om te laten zien hoe ze de producten maken waarmee hun merk het grootste van Zweden is geworden op het gebied van biologische huidverzorging.

 

Groei

Ze werken met grondstoffen vanuit de natuur en vanuit de hele plantenwereld. Daar hebben ze ruimte voor nodig. Veel ingrediënten zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar. Die moeten ze dan op voorraad hebben om de kwaliteit, de productie en de levering te garanderen.  De vraag naar natuurlijke en biologische huidverzorging is sinds de bouw van hun productiefaciliteit in Frillesås in 2008 enorm toegenomen en ze barsten uit hun voegen. Daarom staat er op dit moment een broodnodige uitbreiding op de planning om nog beter te kunnen focussen op waar ze goed in zijn: producten maken die goed zijn voor mensen en voor de planeet waarop we wonen.

 

MARIA ÅKERBERG | Biologische producten van de hoogste kwaliteit

In plaats daarvan wordt er geld gestoken in het inkopen van kwaliteit. Op die manier kan MARIA ÅKERBERG je natuurzuivere, biologische producten van de hoogste kwaliteit aanbieden tegen een redelijke prijs. De lange houdbaarheid van de producten zijn 3 jaar (ongeopend). Alle ingrediënten zijn biologisch geteeld, biologisch afbreekbaar en plantaardig (behalve bijenwas).

 

CO2-neutrale verpakkingen

De verpakkingen zijn gifvrij en gemaakt uit suikerriet. Ze zijn CO2-neutraal (kooldioxide-neutraal bij verbranding).

MARIA ÅKERBERG AB is het eerste bedrijf in Scandinavië dat CO2-vrije verpakkingen (bioplastic) op de markt brengt.

MARIA ÅKERBERG laat alle zaken die onnodig zijn achterwege, zoals dure certificering van het eindproduct (de grondstoffen/ingrediënten zijn immers al van een keurmerk voorzien), overbodig verpakkingsmateriaal, tussenpersonen en dure reclamecampagnes.

 

Houdbaarheid en houdbaarheidsdatum

Bij de houdbaarheidsdatum op al hun producten wordt eerst de maand aangegeven en vervolgens het jaar. Dit geldt voor de producten die minder dan drie jaar houdbaar zijn. De datum geldt dan voor een ongeopende verpakking. Alle crèmes moeten na opening binnen zes maanden worden gebruikt. Als een product langer dan 30 maanden houdbaar is (bij een ongeopende verpakking) wordt de houdbaarheid na opening aangegeven met het symbool van het open blikje (PAO, Period After Opening) plus het aantal maanden.
 

Nooit ten koste van dieren

De ingrediënten of eindproducten worden nooit getest op dieren. Daarmee zijn ze tegenwoordig gelukkig niet meer uniek. Alle dierproeven zijn binnen de EU inmiddels verboden. Volgens EU-verordening 655/2013 mag je dat inmiddels ook niet meer als een voordeel naar buiten toe communiceren. “Beweringen die indruk wekken dat een product een specifiek voordeel biedt terwijl het enkel en alleen aan de wettelijke minimumeisen voldoet, zijn niet toegestaan.” In China daarentegen zijn dierproeven nog steeds toegestaan en zelfs wettelijk verplicht. We hebben er daarom voor gekozen om hun producten niet daarnaartoe te exporteren. Voor Hongkong geldt dat niet, omdat ze daar een zelfstandig handelsbeleid voeren waarbij niet wordt geëist dat producten zijn getest op dieren.

Geen dierproeven betekent ook geen allergietests! Weet je of jij gevoelig bent voor een bepaalde stof?Lees de ingrediëntenlijst altijd eerst zorgvuldig door en vraag je ons om advies als je twijfelt.


Bron: mariaakerberg.com
Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.