NORDIC-CHOCOLATE-UIT-NOORD-ZWEDEN-|-Biologische-en-vegan-Chocola-Pure-&-Handmade-<3

 NORDIC CHOCOLATE | Organic & Vegan | Made in North Sweden | ECO BIO 

Bekroonde, handgemaakte biologische chocolade, op smaak gebracht met wilde bessen en planten uit het hoge Noorden van Zweden!

Vegan chocolade en vrij van melk, soja, gluten en noten.

Duurzaam geproduceerd in Umeå, Zweden.

 
 

Over Nordic Chocolate

Ik, "ChokladJenny", was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste was in het noorden van Engeland, waar ik een van de goed bewaarde geheimen van de chocolade-industrie ontdekte.

De meeste "chocoladefabrieken" maken hun eigen chocolade niet! Ze kopen kant-en-klare, grootschalig geproduceerde chocolade en smelten deze gewoon om. Of ze kopen halfproducten. Daarom roep ik je altijd op om een chocoladefabriek te vragen waar ze hun cacaobonen verwerken, om het verschil te kennen tussen bean-to-bar-productie en "herverwerkers". Vraag of een andere partij delen van het proces doet voor het chocolademerk dat je vasthoudt. In 2008 begon ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoboeren in Ecuador en Peru.

In 2012 begon mijn meest belangrijke cacaoreis. Samen met inheemse bevolking startten we een project om oude, oorspronkelijke cacaovariëteiten te behouden. Tegenwoordig delen de chocolade-industrie snelgroeiende klonen uit aan cacaoboeren, gratis, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we het oorspronkelijke karakter van Ecuador behouden en de boeren betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.


In 2013 richtte ik de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden op, samen met Lars en Pierrick. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waar de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak brengen."
 
Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies