Nordic Chocolate Rabarber vegan Bio Puur Chocolade Nordic Chocolate Zweden Rabarber Ingredienten Hoe geniet je van Nordic Chocolate Rabarber vegan Chocolade De eerste chocolade fabriek Noord-Zweden
Nordic Chocolate Rabarber vegan Bio Puur Chocolade Nordic Chocolate Zweden Rabarber Ingredienten Hoe geniet je van Nordic Chocolate Rabarber vegan Chocolade De eerste chocolade fabriek Noord-Zweden
BIO DARK CHOCOLATE 65% RABARBER (Met Rabarber uit Zweden) | NORDIC CHOCOLATE | Organic Chocolate North Sweden
0 Review | Review toevoegen
(H)eerlijke handgemaakte pure chocola met Zweedse rabarber!

Artikelnummer

100002

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 8,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

CHOCOLADE 65% PUUR met RABARBER | BIO ECO Puur Chocolade 65% met Rabarber uit Noord-Zweden!  BEAN TO BAR heart (van boon tot reep)

Handgemaakte biologische chocolade uit Noord-Zweden van Nordic Chocolate!

Rabarber groeit vaak in Zweedse tuinen bij mensen thuis, maar over het algemeen worden slechts kleine hoeveelheden gebruikt, bijvoorbeeld in taarten. Daarom zijn we een "reddingsproject voor rabarber" gestart en hebben we tijdens de eerste twee dagen 55 kg overgebleven rabarber verzameld, samen met onze buren.

Rabarber is moeilijk te drogen met warmte terwijl de aroma behouden blijft, dus hebben we onze eigen duurzame vriesdroger gebouwd, waarmee we zowel de smaak als de kleur kunnen behouden. Onze vriesdroger gebruikt geen olie en verbruikt 75% minder elektriciteit in vergelijking met gewone vriesdrogers. Deze innovatie werd genomineerd voor "Årets Norrlandsvisionär 2022".


Eerlijk en duurzaam geproduceerd in Umeå, Noord-Zweden. Met Nordic Chocolate leggen we de nadruk op Zweedse bessen en planten waarmee de chocolade wordt op smaak gebracht. De biologische cacaobonen worden rechtstreeks geïmporteerd van duurzame coöperaties in Ecuador, waar de boeren training en eerlijke betaling krijgen zonder tussenpersonen. Vervolgens worden de bonen gepeld, geroosterd en steengemalen in een zachte proces om de vezels, antioxidanten en unieke smaak van cacao te behouden. Daarom heeft de chocolade een robuuste structuur. De chocolade wordt handmatig in vormen gegoten en milieuvriendelijk verpakt. De afbeeldingen zijn geschilderde foto's van cacaoplantages in Ecuador en botanische planten die oorspronkelijk zijn geschilderd in de 19e eeuw. Voor de smaakvolle chocolade worden lokale noordelijke bessen en geneeskrachtige planten gedroogd en gemalen. De zoethout in de zoethoutchocolade komt van Lakritsfakriken (Dropfabriek) in Ramlösa, Zweden.

Ingrediënten

 *Gemalen cacaobonen, *suiker, *cacaoboter, rabarber. *Biologisch ingrediënt SE-EKO-01

Gewicht: 90 gram

Bewaren op een koele plaats bij 16-18 graden Celsius. Geniet op kamertemperatuur.
Laat de chocolade langzaam smelten in de mond (niet op kauwen).

Allergie-informatie

Melkvrij, notenvrij, sojavrij en veganistisch Geen glutenbevattende voedingsmiddelen worden verwerkt in de chocoladefabriek.


Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie 591 kcal
Energie 2463 kJ
Vetgehalte 39,8 g - waarvan verzadigd vet 23,3 g
Koolhydraten 49,8 g - waarvan suikers 20,7 g
Eiwit 7,0 g
Asgehalte 1,5 g
Vochthalte < 1,0 g
Zout <0,05 g 

Gebruiksaanwijzing

Laat de chocolade langzaam smelten in de mond (niet op kauwen).

Over Nordic Chocolate

Ik, "ChokladJenny", was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste was in het noorden van Engeland, waar ik een van de goed bewaarde geheimen van de chocolade-industrie ontdekte.

De meeste "chocoladefabrieken" maken hun eigen chocolade niet! Ze kopen kant-en-klare, grootschalig geproduceerde chocolade en smelten deze gewoon om. Of ze kopen halfproducten. Daarom roep ik je altijd op om een chocoladefabriek te vragen waar ze hun cacaobonen verwerken, om het verschil te kennen tussen bean-to-bar-productie en "herverwerkers". Vraag of een andere partij delen van het proces doet voor het chocolademerk dat je vasthoudt. In 2008 begon ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoboeren in Ecuador en Peru.

In 2012 begon mijn meest belangrijke cacaoreis. Samen met inheemse bevolking startten we een project om oude, oorspronkelijke cacaovariëteiten te behouden. Tegenwoordig delen de chocolade-industrie snelgroeiende klonen uit aan cacaoboeren, gratis, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we het oorspronkelijke karakter van Ecuador behouden en de boeren betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.

 

In 2013 richtte ik de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden op, samen met Lars en Pierrick. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waar de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak brengen."

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies