ROSACEA

ROSACEA - Advies voor je huid

Biologische producten die helpen om de huid in goede conditie te houden

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidziekte, een ontstekingsreactie die niet wordt veroorzaakt door bacteriën. Waarom en hoe de ziekte ontstaat is nog steeds onduikdelijk, maar er wordt vermoed dat mechanismen die het functioneren van de bloedvaatjes in de gezichtshuid regelen de ontsteking op de een of andere manier uitlokken. 

De ziekte ontwikkelt zich geleidelijk en er kunnen meerdere aparte of gecombineerde symptomen optreden. Wat het meest voorkomt is een warm gevoel in de huid, blijven roodheid, een gevoelige huid en couperose. Er kunnen ook kleine rode bultjes ontstaan en puistjes. Rosacea wordt daardoor nogal eens verward met acne of seborroïsch eczeem. Het verschil is dat er bij rosacea geen sprake is van mee-eters, wat bij acne wel normaal is. Een ander kenmerk is dat rosacea zich ontwikkelt op de centrale delen van het gezicht, dat wil zeggen wangen, neus, kin en voorhoofd, terwijl acne overal kan zitten. 

Zonder behandeling ikan rosacea leiden tot rhinophyma, een grove en knobbelige neus die flink groter worst als gevolg van groeiende talgklieren. 

Ongeveer 10% van de volwassen bevolking heeft te maken met rosacea. De ziekte komt vooral voor bij vrouwen tussen de 30-40 jaar uit Noordwest-Europa. Neem bij een vermoeden van rosacea contact op met een dermatoloog voor een diagnose. Medicijnen (tetracyclinen/antibiotica) die hier je eventueel voor krijgt voorgeschreven zijn goed te combineren met onze producten. 

Vermindering met behulp van natuurlijke huidverzorging 

Huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is heel geschikt om de huid ter versterken en de klachten te verminderen. De producten houden de huid soepel, zacht en gehydrateerd en voorkomen zo dat er wondjes ontstaan bij een opleving van de aandoening. 

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine met speciaal voor jou geselecteerde producten creërt de juiste omstandigheden om de huid te versterken en te verzorgen. Dit geldt ook als je géén huidaandoening hebt waardoor je geneesmiddelen gebruikt. Dat is wat MARIA ÅKERBERG naar streeft.

Onze producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die met de huid samenwerken, in plaats van deze tegen te werken. Deze natuurlijke ingrediënten worden eenvoudig opgenomen door de huid en zijn van invloed op het onderliggende weefsel. We willen de huid op een natuurlijke manier versterken, niet door de problemen tijdelijk te verminderen maar door middel van een aanpak die zich richt op resultaat zowel direct als op de lange termijn. 

Aanbevolen producten 

Rosacea kan zich voordoen bij verschillende huidtypen. Houd bij het kiezen van je huidverzorging daarom altijd rekening met je eigen huidtype. Maak een afspraak bij een van onze schoonheidsspecialisten voor advies bij het kiezen van producten die bij jouw huidtype passen. 

Al onze gezichtsproducten kunnen worden gebruikt, met uitzondering van de meest actieve producten (Face Lotion Supplement, Night Balm, Royal Facial Oil Supplement en Foaming Wash Clearing). 

Voorbeelden van producten geschikt:

Reiniging: CLEANSING CLAY
Gezichtswater: NEROLI FRESHENER
Serum: SERUM ANTIROUGE
Olie: COLD PRESSED JOJOBA OIL
Créme: FACE PROTECTION
Balsem: FACE BALM
Peeling: AHA & JOJOBA PEELING
Gezichtsmasker: FACE MASK CLEARING


Bij een opleving van Rosacea wordt onze reinigende kuur aanbevolen. bij de kuur worden AHA & Jojoba Peeling en Face Mask Clearing gebruikt (zie hieronder). 

Bij een opleving kun je ook SPECIALS FOR FEET gebruiken. Breng iedere ochtend en avond 3-5 druppels aan op een wattenschijfje dat je hebt bevochtigd met gezichtswater. Breng dit daarna aan op de gereinigde huid van je gezicht. Gebruik vervolgens een serum, olie, créme en balsem. 

Wat te vermeiden 

Alles dat de doorbloeding van de bloedvaten richting de huid van het gezicht doet toenemen kan leiden tot een verergering van rosacea. Bijvoorbeeld sterk gekruid eten, hete dranken, zon warmte, kou, irriterende chemische stoffen (soms ook gewone huidcrémes), alcohol en stress. Aanevolen wordt om ook melk, suiker en (tarwe)bloem te vermijden. 

Bij sommige patiënten met rosacea heeft bovenstaande geen negatief effect. Toch moeten ook zij voorzichtig zijn met te veel zonnen, omdat rosacea hierdoor altijd verergert. 

Dagelijkse huidverzorgingsroutine

Dagverzorging

1. Was eerst je handen
2. Reinig vervolgens je gezicht met een reinigingsproduct dat geschikt is voor je huidtype.
3. Spoel af en drog de huid.
4. Spray Freshener op het gezicht.
5.Breng oogrème aan en eventueel serum en/of olie plus een dagcrème en/of balsem.
6. Gebruik je make-up? Kies bij deze stap dan passende tinten uit onze huidverzorgende make-up.

Nachtverzorging

1. Reinig de huid (stap 1-4 dagverzorging)
2. Breng oogcrème aan, eventueel serum en/of olie plus nachtcrème en/of balsem. 

 

Reinigende kuur: 2 keer per week

1. Een dunne laag AHA & Jojoba Peeling aanbrengen en één minuut exfoliëren. Laat de huid vervolgens de peeling in zich opnemen. 
2. Breng daarna Face Mask Clearing over de peeling aan en laat die minimaal 20 minuten inwerken - of de hele nacht. Vervolgens afspoelen. 


Bron: MARIA ÅKERBERG Deepskin Organics

HIER ONDER VIND JE ONZE AABEVOLEN PRODUCTEN
Bezig met laden...
  • check Natuurzuivere, biologische ingrediënten van zuiverste kwaliteit, voedt, herstelt en beschermt de huid
  • check Gebaseerd op aromatherapie en fytotherapie en de heilzame kracht van planten
  • check 100% actieve ingrediënten voor een gezonde huid

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.