PIGMENTVLEKKEN

PIGMENTVLEKKEN | Advies voor je huid

 


Wat is pigmentvlekken?

Hyperpigmentatie is de dermatologische naam voor bruine vlekken in bijvoorbeeld het gezicht.
Ook andere lichaamsdelen kunnen aangedaan worden door pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen vooral bij vrouwen voor, maar ook mannen kunnen er last van hebben. Oorzaken kunnen gelegen zijn in hormonen, de pil, zonneschade, maar ook in ergelijkheid.

Het lijkt er op dat bruine vlekken het gevolg zijn van een storing in de melanocyten, de cellen die ons pigment produceren. Deze bevinden zich diep in de huid. Wanneer er een verstoring optreedt, waardoor menalocyten het pigment niet gelijkmatig kunnen verspreiden, vormt zich een concentratie van pigment op één plek. Wij zien dat als een vlek. Melanocyten worden door de zon gestimuleerd. Hierdoor manifesteren pigmentvlekken zich ook meestal tijdens de zomer.

Hyperpigmentatie is ongevaarlijk en kan behandeld worden. Het meest effectief is het voorkomen ervan door het gebruik van een hoge beschermingsfactor bij langdurig verblijf in de zon. Hyperpigmentatie kan verschillend diep zitten in de huid en vraagt dan ook verschillende manieren van behandeling. Men kan een dermatoloog bezoeken om de juiste behandeling te krijgen en de vlekken te laten verwijderen.

De huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is geschikt voor behandeling van pigmentvlekken.
Serum C in combinatie met Night Cream is de meest effectieve combinatie, die we voor thuisgebruik aanbieden. Serum C is een serum met een unieke vitamine C die diep in de huid werkt en pigmentvlekken verbleekt. In combinatie met AHA-zuur (natuurlijk melkzuur uit suikerbiet), is het effect maximaal. Gebruik het alleen´s nachts omdat beide producten lichtgevoelig zijn. Het resultaat is een gelijksmatige huidskleur. Bescherm de huid overdag bijvoorbeeld met Protecting Lotion Outdoor. Het gebruik van een gezichtspeeling, kan het proces nog versnellen. 

Bij de schoonheidsspecialiste die producten van MARIA ÅKERBERG gebruikt, kan je vragen naar een Vitamine C behandeling voor het effectief behandelen van hyperpigmentatie. Ook is de nieuwe behandeling met levende plantencellen, Pure Cell Treatment, zeer geschikt als behandeling van pigmentvlekken.
Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies