Nordic Chocolate Winter Wonderland vegan chocolade Zweden Ingredienten Nordic Chocolate Winter Wonderland ingredienten Geniet van echte vegan chocolade Nordic Chocolate Noord-Zweden Het verhaal Nordic Chocolate Noord Zweden
Nordic Chocolate Winter Wonderland vegan chocolade Zweden Ingredienten Nordic Chocolate Winter Wonderland ingredienten Geniet van echte vegan chocolade Nordic Chocolate Noord-Zweden Het verhaal Nordic Chocolate Noord Zweden
DARK CHOCOLATE 70% WINTER WONDERLAND | NORDIC CHOCOLATE | Organic Chocolate North Sweden
0 Review | Review toevoegen
Vegan wintersprookje-chocola Spar, Bosbes & Cocos!

Artikelnummer

100004

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 8,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Vegan WINTER WONDERLAND CHOCOLADE 70% PUUR met Dennennaalden-poeder, Wilde Bosbes & Cocos | Limited Edition! |BIO ECO Pure Chocolade uit Noord-Zweden! BEAN TO BAR heart (van boon naar reep)

"Dit jaar is de kerstchocoladereep een sprookje. Een reis door een met sneeuw bedekt sparrenbos op een knisperend winterlandschap in Noord-Zweden.

Het begint met je zintuigen die worden gevuld met een intense groene smaak van sparrenknoppen gehuld in zijdezachte kokossneeuw. De smaken vermengen zich met de vele rijke cacaonoten uit Peru en Ecuador.

De reis gaat verder naar een diepblauwe bosbessenbedekte weide en mondt uit in een droom van warme sparrenchocolade." 


Handgemaakte biologische chocolade uit Noord-Zweden van Nordic Chocolate. gemaakt uit biologische cacao en suiker met wilde bosbessen en poeder van Denneboomnaalden uit Noord-Zweden.

Eerlijk en duurzaam geproduceerd in Umeå, Noord-Zweden. Met Nordic Chocolate leggen we de nadruk op Zweedse bessen en planten waarmee de chocolade wordt op smaak gebracht. De biologische cacaobonen worden rechtstreeks geïmporteerd van duurzame coöperaties in Ecuador, waar de boeren training en eerlijke betaling krijgen zonder tussenpersonen. Vervolgens worden de bonen gepeld, geroosterd en steengemalen in een zachte proces om de vezels, antioxidanten en unieke smaak van cacao te behouden. Daarom heeft de chocolade een robuuste structuur. De chocolade wordt handmatig in vormen gegoten en milieuvriendelijk verpakt. De afbeeldingen zijn geschilderde foto's van cacaoplantages in Ecuador en botanische planten die oorspronkelijk zijn geschilderd in de 19e eeuw. Voor de smaakvolle chocolade worden lokale noordelijke bessen en geneeskrachtige planten gedroogd en gemalen.


Bewaren op een koele plaats bij 16-18 graden Celsius. Geniet op kamertemperatuur.

Gebruiksaanwijzing

Laat een klein stukje van de chocolade langzaam smelten in de mond, tussen tong en gehemelte (niet op kauwen). Aan de binnenkant van de verpakking lees je in het Engels hoe je geniet van deze heerlijke en pure chocola!

Ingrediënten

Steen gemaalde cacaobonen, *suiker, *cacaoboter, *bosbessen, sparrenpoeder, kokosnoot. *Biologisch ingrediënt SE-EKO-01

Gewicht: 90 gram

Allergie-informatie

VEGAN, Melkvrij, notenvrij, sojavrij. Geen glutenbevattende voedingsmiddelen worden verwerkt in de chocoladefabriek.

Voedingswaarde per 100 g

Energie 594 kcal / 2485 kJ
Vet 41,4 g waarvan verzadigd vet 24,1 g
Koolhydraten 46,3 g waarvan suiker 29,9 g
Eiwit 7,9 g
Zout <0,5 g

 

Over Nordic Chocolate

Ik, "ChokladJenny", was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste was in het noorden van Engeland, waar ik een van de goed bewaarde geheimen van de chocolade-industrie ontdekte.

De meeste "chocoladefabrieken" maken hun eigen chocolade niet! Ze kopen kant-en-klare, grootschalig geproduceerde chocolade en smelten deze gewoon om. Of ze kopen halfproducten. Daarom roep ik je altijd op om een chocoladefabriek te vragen waar ze hun cacaobonen verwerken, om het verschil te kennen tussen bean-to-bar-productie en "herverwerkers". Vraag of een andere partij delen van het proces doet voor het chocolademerk dat je vasthoudt. In 2008 begon ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoboeren in Ecuador en Peru.

In 2012 begon mijn meest belangrijke cacaoreis. Samen met inheemse bevolking startten we een project om oude, oorspronkelijke cacaovariëteiten te behouden. Tegenwoordig delen de chocolade-industrie snelgroeiende klonen uit aan cacaoboeren, gratis, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we het oorspronkelijke karakter van Ecuador behouden en de boeren betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.

In 2013 richtte ik de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden op, samen met Lars en Pierrick. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waar de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak brengen."

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies