Maligne-melanoom

MALIGNE MELANOOM | Advies voor je huid
 

Wat is maligne melanoom?
Tot een gebruikelijke vorm van kanker hoort het kwaadaardige maligne melanoom (melanoma). Het aantal mensen, dat deze vorm van kanker heeft neemt ieder jaar toe en komt zowel bij mannen als vrouwen voor.
Gedacht wordt, dat de toename toe te schrijven is aan zonnen om bruin te worden in combinatie met een dunner wordende ozonlaag. De meest bekende risiofactor is UV-straaling van zowel de zon als zonnebank. Maligne melanoom komt het meest voor op de huid, maar kan ook optreden in de ogen, vulva en slijmvliezen. 

Dit type kanker ontwikkelt zich gedurende lange tijd en kan al ontstaan in de jeugd door zonnenbrand. Het komt dan pas tot uiting op de volwassen huid. Ook wijst veel op erfelijkheid. Ongever 10% van alle gevallen van melanoom is duidelijk gekoppeld aan erfelijkheid. Dat betekent als je een eerstegraads familielid hebt die getroffen is, de kans acht keer groter is om deze kankervorm zelf te krijgen. Bij vrouwen komt deze vorm van kanker het meest op de onderbenen voor. Bij mannen op de romp.

Het meest voorkomende symptoom is een moedervlek, die bloedt, jeukt, van kleur of vorm verandert of groeit. Bezoek bij vermoeden of twijfel een dermatoloog voor onderzoek en ook voor behandeling van melanoom. Hedendaags zijn er veel verschillende technieken voor onderzoek en behandeling van melanoom. De meest gebruikelijke en effectieve is operatie van de aangedane plek. Dit is voldoende zolang de kanker zich niet verspreid heeft. In dat geval kunnen bestraling en medicijnen noodakelijk zijn. De snelheid waarmee je een arts bezoekt als je een verandering in de huid ontdekt, kan het verschil tussen leven en dood maken.

Een van de meest effectieve manieren om je tegen UV-straling te beschermen is een fysische bescherming die de straling effectief van de huid reflecteert. Het is belangrijk om je goed en vaak tegen de zon te beschermen. De
zonnebrandcrème van MARIA ÅKERBERG is verkrijgbaar met factor 15 en 20 en is ook geschikt voor kinderen. Onze zonnebrandcrème is fysisch, goedgekeurd en bovendien geheel biologisch.
Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.